臺灣國際研究生學程博士生 2016-

研究物種:球背象鼻蟲

球背象鼻蟲

電子郵件:princessangeliecasas48@gmail.com

個人網頁連結

卡萍思的臉書

研究內容

Past Project

Reliable species identification provides a sounder basis for use of the order Odonata as biological indicators and for their conservation, an urgent concern as many species are threatened with imminent extinction.

Current Project

Weevils, the herbivorous beetles in the superfamily Curculionoidea, are considered to be the most species-rich animal group which feed entirely on plants. Their extraordinary diversity is highly attributed with angiosperms, suggesting a deep and complex history of their co-evolution and co-diversification. However, their remarkable diversity would hardly be conceivable without the beneficial bacterial symbionts associated in them; especially that they feed on woody materials, plant sap and seeds and leaves with deficient essential nutrients (e.g. vitamins, amino acids). The role played by these mutualistic bacteria support their insect host by supplementing nutrients and other complex functions. In the present study, we propose to investigate on the insects’ genetic, morphological, and ecological analyses, specifically to survey on the weevils’ host plant range and conduct a comprehensive analysis on the weevils’ gut microbiota (bacterial diversity) along ten minute islands of Taiwan – Northern Luzon Archipelago (Philippines). This would be the first time to explore on this particular genus (Pachyrhynchus) having a limited distribution throughout the Philippines, Orchid and Green Islands (Taiwan) and some parts of Japan; and thus, would essentially provide critical insights and implications for understanding their ecological adaptation and evolution.

研究論文